[PT3] – Latih Tubi Bersiri

May 30

Salam semua..

Waa..dengar tajuk je dah macam cerita bersiri pulak. 🙂

Ok, firstly Cikgu ingin mengucapkan Selamat Bercuti buat pelajar sekolah dan juga guru-guru.

Hari ini, Cikgu nak perkenalkan kepada pelajar PT3 (pelajar Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3) berkaitan latih tubi bersiri.

Maksud latih tubi bersiri disini adalah saya akan berkongsi dengan anda beberapa latihan dari Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3.

Terdapat 21 set soalan latih tubi tersebut. Konsep yang Cikgu perkenalkan adalah 1 hari 1 set soalan latih tubi.

Haa..daripada takde buat apa-apa kat rumah, apa kata cuba jawab soalan latih tubi ni.

Syarat utama adalah, anda perlu mendaftar.

Jangan risau, tiada bayaran dikenakan. Hanya perlu masukkan NAMA dan EMAIL anda sahaja.

Kemudian, anda perlu merujuk email yang anda telah mendaftar tadi.

(PERINGATAN !! Pastikan email anda betul dan boleh digunakan)

Perlu diingatkan, setiap hari anda akan menerima 1 set soalan latih tubi. Anda perlu download dan selesaikannya.

Pada keesokan harinya, anda akan menerima set soalan yang baru.

Bagaimana? Berminat?

Kalau berminat, sila isikan maklumat dibawah yer.

Nama :

E-mail :



Daripada

29 comments

  1. saya berminat

    • Zikrie…sila masukkan nama dan email dalam ruangan yang disediakan di atas ye.

  2. maria /

    cikgu saya berminat dan saya sudah isi borang tapi ada problem jadi saya hantar di sini ya, email saya
    ofheroichearts09@gmail.com dan nama saya maria.

    • Salam Maria..

      Boleh anda cuba sekali lagi?
      Sebab dalam sistem masih belum ada nama anda.
      Kalau ada masalah, sila maklumkan semula yer.

  3. Kak Fauziah /

    akak pun berminat.. e melkan plzzz

    • Salam Kak Fauziah,

      Saya tak boleh nak email. Kak Fauziah perlu masukkan nama dan email kat ruangan yang disediakan yer.

  4. Azida /

    As Salam,
    Cikgu…. ada tak soalan Latih Tubi Bersiri dalam BM?

    • Waalaikumsalam Azida..

      Setakat ni belum ada lagi. Insyaallah jika ada nanti akan saya maklumkan.
      Rajin2 follow blog ini yer… 🙂

  5. lina /

    As salam cikgu,

    saya berminat untuk mendaptkan contoh soalan dan maklumat terkini berkiatan PT3. Saya suadah bg nama dan alamat email tp ada masalah. Mohon cikgu emailkn. Thank you

    • Waalaikumsalam Cik/Puan Lina,

      Saya dah check email Cik/Puan Lina dan telah dimasukkan dalam list email saya.
      Cik/Puan Lina hanya perlu rajin buka email kerana saya telah setting 1 email 1 hari.

      Sekiranya masih ada masalah, sila maklumkan semula pada saya yer.. 🙂

  6. niesa /

    salam cikgu saya berminat sgt.ade latih tubi untuk bi tak?

    • niesa /

      salam cikgusaya dah masukkan email tapi tak de reaspon ape2 pon.

      • w’salam niesa..

        saya dah check email anda. Anda masih belum klik link confirmation.

        sila rujuk semula email anda yer.

        jika tiada di INBOX, kemungkinan besar email tersebut sesat ke bahagian SPAM.. 🙂

    • w’salam niesa…

      setakat ni latihan latih tubi yang saya beri kebanyakannya dalam BI…

  7. zubaidah /

    assalam cikgu,
    saya berminat dengan pt3 latih tubi bersiri..

    saya cuba guna link diatas tapi mesej di bwh keluar..

    Sorry, we could not process your subscription request.
    The campaign you are trying to subscribe to is not able to accept any more subscribers.

    Click the Back button on your browser to return to the page you came from.

    soalan saya bagaimana mana saya nak dapatkan latih tubi tersebut ..

    terima kasih

    • Terima kasih atas komen anda..

      Nanti saya check semula yer.. 🙂

      ===================================
      UPDATED !!

      Zubaidah, saya telah baiki masalah tersebut. Cuba daftar sekali lagi yer.

  8. lin /

    sy berminat, tp ad masalah masa bg mklmt email

    • salam Lin,

      Anda boleh cuba sekali lagi. Saya telah perbetulkan masalah tersebut.

  9. anis /

    Ya, saya juga tidak dapat subscribe

    • salam anis.
      anda boleh cuba sekali lagi, saya telah perbetulkan masalah tersebut.

      • syikin /

        Assalamualaikum cikgu..
        Saya dah subscribe and dia balas
        “Thank you. Your subscription has been confirmed.”
        Lepas tu saya nak kena buat apa untuk mendapatkan soalan soalan maths?

  10. saya dah daftar tapi takde ape² pun lepas tu. soalan untuk subjek ape je yg ade ? menggunakan bahasa malaysia atau inggeris ?

  11. nusyamimi /

    cikgu sye dah try daftar tpi xjdi pepe pon….

    • Salam Nursyamimi,

      Saya telah email pada anda soalan PT3 tersebut, sila semak email anda yer.

  12. kim /

    cikgu ,sye dh daftar tpi x de ape2 pon yg jadi ?

    • salam nur hakimah,

      saya dah periksa dalam sistem yang anda belum lagi klik link pengesahan melalui email yang saya hantar.

      tapi takpe, saya dah perbetulkannya. sila periksa email anda untuk dapatkan latihan terkini yer.

  13. saya suka MATEMATIK DAN SAYA SUKA PELAJARANNYA

  14. Hirdya /

    As salam cikgu..cikgu ada tak soalan latih tubi untuk sekolah rendah…atau UPSR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge