Latih Tubi SPM 1

Oct 31

Salam semua..

Pejam celik pejam celik dah semakin hampir rupanya Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2011.

Haa..anda semua ingat tak bila tarikh Paper Maths?

17 November 2011?

Haa..bagus-bagus. Itu maknanya anda peka dengan jadual peperiksaan anda. Kepada yang lupa tu, cepat-cepat la rujuk balik jadual kamu yer.

Apa? Tak ingat letak jadual kat mana? Ish-ish…Tak pe-tak pe, anda boleh download kat sini yer :

JADUAL WAKTU SPM 2011

Nasib baiklah Cikgu jumpa kat laman web KPM tadi… (^_^)

Baiklah..Cikgu tahu kepada pelajar yang bakal menduduki Peperiksaan SPM tahun nie sedang bertungkus lumus untuk memantapkan diri lebih-lebih lagi dalam subjek Matematik.

Kepada yang belum buat apa-apa perubahan, BERUBAHLAH sekarang yer.

Exam dah tak lama lagi. Lepas nie Cuti Hari Raya Aidiladha.. Sedang asyik menikmati sup tulang dan rendang daging nanti, takut terlupa pula masa untuk study.

Walau apapun, Cikgu berharap anda telah membuat sekurang-kurangnya 80% persediaan dengan menguasai kesemua topik dalam subjek Matematik.

Haa..untuk mengetahui sama ada anda sudah menguasainya atau belum? Cuba anda buat 5 topik dibawah ini.

Ala..Senang jer.. (^_^)

1) Standard Form

2)Quadratic Expressions and Equations

3) Sets

4) Mathematical Reasoning

5) The Straight Line

Opss..terlupa, Cikgu tidak sertakan sekali jawapan pada latih tubi tersebut tau.

Sekiranya anda benar-benar inginkannya, sila tinggalkan EMAIL di bahagian komen bawah nie yer?

Cikgu hanya berikan kepada pelajar yang betul-betul SERIUS untuk membuatnya.. (^_^)

 

 

 

Daripada :

45 comments

  1. Saya perlukan jawapan

    • Cikgu /

      terima kasih cikgu ziehan…sila check email cikgu yer…(^_^)

  2. Shaha /

    cikgu…

    saya nak juga…hantar kat email saya yer…

    Shaha_cute@yahoo.com

    • Cikgu /

      Ok shaha…cikgu dah reply..tengok email kamu yer…

  3. Colly Thomas /

    hi cikgu…tolong bagi saya jawaban tu yee… dannyjustinden@yahoo.com

  4. apple /

    hi cikgu , tolong email tu jawapan bagi saya ya… terima kasih… beloved.miyawa@hotmail.com

    • Cikgu /

      maaf lambat…

      saya baru balik dari kg..

      ok..sila periksa email kamu yer… (^_^)

  5. cikgu saya nak jugak!

  6. brandon /

    need answer and more question about math and addmath ..

    • Cikgu /

      ok bradon.. i have send my answers to your email..

      for more question?

      please wait yeah..

      i’ll add to my next post ok.. (^_^)

  7. baby gurl /

    can i get the answer 4 all the topic given??
    send it to….thevigaraj@yahoo.com

  8. HM Wong /

    I need the answer,cikgu~~~thanks

    • Cikgu /

      HM Wong…please check your email…i’ve send it.. ^__^

  9. kirthushadowz /

    Cikgu,plz send me the answers…i reli need it..plzz send it to kirthu_badgurlz@ymail.com… thankiuu…. :))

    • Cikgu /

      you are welcome..

      kirthushadowz..please check your email 🙂

  10. Akmalfaisal999 /

    sye prlukan jawapan cikgu

  11. link mediafire utk latih tubi tpik 2,8,12,13,14,16,18 da mati …huhuhu…kalau da upload blk bgtau ye

    • terima kasih huzaidy kerana mengingatkan saya…saya sudah masukkan link yang baru..sila download yer.. ^_^

  12. aswakid /

    terima kasih…mohon skema jawapan dari Cikgu…

  13. zaiton /

    terima kasih…sangat2 membantu saya…mohon send kan jawapan..tq

    • sama-sama…mohon check email anda ye..saya telah emailkan jawapan tersebut di email anda.

  14. syawal /

    saya syawal..nk jawapan ni blh x cikgu ???

    email kt sy ok..

    saya_syawal96@yahoo.com

  15. Mazlah /

    Cikgu, boleh emelkan skema kepada saya. Terima kasih

  16. zool /

    salam cikgu..

    mohon email skema bagi semua bab pada saya..

    sangat urgent

    tq

  17. Noor Filzah /

    Salam cikgu,

    Boleh emelkan jawapan untuk semua bab ke emel saya….

    Terima kasih

  18. Johnc75 /

    Nice post. I study one thing more difficult on completely different blogs everyday.

  19. Nurul Fathihah /

    Assalamualaikum Cikgu,
    Saya Fathihah, nak jawapan untuk 5 topik tu,bole cikgu?
    Terima kasih

    • W’salam Nurul Fathihah,

      Sila check email anda yer, saya telah hantar jawapan tersebut.

  20. Shaza /

    Saya nak jawapan jugak cg!!! thnx >.< ss_shaza0612@yahoo.com

  21. Abang Abdul Rahman /

    Boleh saya dapatkan jawapan?

    • Salam Abang Abdul Rahman,

      Saya telah emailkan jawapan tersebut. Sila periksa email anda yer. 😀

  22. sakirah ahmad /

    assalamualaikum….saya nak jawapan ye……terima kasig atas usaha cikgu

    • W’salam Sakirah Ahmad,

      Saya sudah email jawapannya, sila periksa email anda yer.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Latih Tubi SPM 2 « iluvmaths.com - [...] terima kasih kepada pelajar-pelajar dan juga seorang cikgu yang sudi untuk mendapatkan jawapan bagi soalan latih tubi spm 1…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge