Latih Tubi SPM 2

Nov 10

Salam semua..

Amboi..seronok ye menyambut Hari Raya Aidiladha baru-baru nie?

Mesti dalam dua tiga hari nie anda asyik makan lauk daging je kan? Hehe..

Baiklah, 1st of all Cikgu ucapkan terima kasih kepada pelajar-pelajar dan juga seorang cikgu yang sudi untuk mendapatkan jawapan bagi soalan latih tubi spm 1 sebelum ini. Kepada mereka yang terlepas post Cikgu sebelum nie, boleh dapatkan soalan latih tubi tersebut di sini yer :

[+] Soalan Latih Tubi SPM 1

Kalau post sebelum nie, Cikgu hanya bagi 5 topik untuk soalan latih tubi, tetapi pada hari ini Cikgu akan beri lagi 16 topik soalan latih tubi. Haha..macam mana? Sanggup ke nak buat?

Bak kata pepatah, “Kalau nak seribu daya, Kalau taknak seribu dalih”.

Terpulang pada anda untuk mendapatkan mana-mana topik yang anda rasa masih belum lagi dapat menguasai topik tersebut sepenuhnya.

Baiklah, untuk mendapatkan soalan latih tubi topik 6 – 21, sila pilih dan download mengikut tajuk di bawah ini..

1 – 5 ) Dapatkan di Soalan Latih Tubi SPM 1

6)  Statistics

7)  Probability I

8 )  Circles

9) Trigonometry

10)  Angles of Elevation and Depression

11)  Lines and Planes in 3-Dimensions

12)  Number Bases

13)  Graphs of Functions

14)Transformations

15) Matrices

16) Variations

17)  Gradient and Area Under a Graph

18)  Probability II

19) Bearing

20)  Earth as a Sphere

21) Plans and Elevations

Cikgu harap dengan adanya 21 topik ini, dapatlah anda membuat Quick Revision dalam menghadapi peperiksaan sebenar yang bakal menjelma tidak lama lagi.

Seperti biasa..

Cikgu tidak sertakan sekali jawapan dari topik 6 hingga 21. HANYA mereka yang sudah mendapatkan jawapan dari topik 1 – 5 akan Cikgu emailkan jawapan topik 6 – 21 secara automatik.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan jawapan topik 6 – 21, sila tinggalkan email anda dalam ruangan komen di bawah yer…

Opss…terlupa. Nanti rajin-rajinlah SHARE artikel ini pada kawan-kawan yer.  ^___^

 

 

 

Daripada :

43 comments

  1. Nur Zulaika /

    Cikgu Hafis…sila emailkan saya jawapan yer~ zulaikacute@gmail.com

  2. syafiq /

    cikgu sila email saya jawapan yeah! saya amat duperlukan untuk SPM nie
    syapikcrow@gmail.com

    • Cikgu /

      syafiq..

      Sila periksa email kamu yer..Saya dah hantar tadi… ^__^

  3. cikgu..klau bleh..emailkan pada saya jawapanya..ocean_travel89@yahoo.com..terima kasih
    iskandar zulkarnain recently posted..Bearing [V1]My Profile

  4. SUZAINA /

    Salam cikgu.. minta jasa baik cikgu untuk emailkan jawapan kepada say.. semoga Allah memberkati kehidupan cikgu. terima kasih 🙂

    • Cikgu /

      w’salam suzaina…

      saya sudah hantar ke email anda…minta anda check email anda yer… ^_^

  5. aswakid /

    mohon skema jawapan dari Cikgu…terimakasih..dengan adanya begini dapatlah ditingkatkan prestasi pelajar…

  6. zaiton /

    terima kasih banyak2…harap dapat emailkan jawapan…

  7. salam. cikgu,bley emailkan saya nk jwpn angle elevation and depression dan trigonometry

    • W’salam..
      Saya sudah email sebentar tadi. Nanti Aqilah check email yer.. 🙂

  8. syawal /

    saya_syawal96@yahoo.com

    ni email saya cikgu…

    jawapan 6-21

  9. ayu ilias /

    cikgu mohon email sy ya 🙂 terima kasih cikgu

  10. na /

    Salam cikgu..boleh emailkan jawapan latih tubi dari topik 1 sampai 21? thanks

  11. nur /

    Bley tlong emelkan jwpan topik 6-21…? Saya islamicbalqis1997@gmail.com ….

  12. lissa daryati /

    salam cikgu..mohon email jawapan latih tubi topik 1-21..terima kasih byk-byk cikgu…

  13. maria jamaris /

    hai cikgu..mohon emailkan skema topik 1-21 cikgu..email ke hazelmrya@yahoo.com..terima kasih…

  14. nur syuhada azwa /

    salam cikgu. tolobg email kepada saya jawapan tpik 6-21
    syuhada.azwa_97@yahoo.com

    • W’salam Syuhada,

      Saya telah email pada anda jawapan bagi topik 1-21.

      Mohon check email anda yer.

  15. Assalamualaikum cikgu.. boleh emelkan pada saya jawapan untuk topik 1 – 21?. terima kasih.

    • W’salam Asmaliza,

      Saya telah hantar pada email anda. Mohon check yer.. 🙂

  16. nafysa /

    cikgu tolong email kan jawapan yer.nie email
    nafypisang@yahoo.com

  17. noni /

    Salam cikgu..boleh emailkan jawapan latih tubi dari topik 1 sampai 21 hari ini? thanks

  18. arisya hanim /

    salam cikgu.. tolong emailkan jawapan di email saya ya.. hanem_arsya@yahoo.com terima kasih cikgu….

    • Salam Arisya Hanim,

      Saya telah email jawapan tersebut. Sila periksa email anda yer.. 🙂

  19. salam cikgu tolong email jwpn kat sy ye ni email saya mary_am98@yahoo.com

    • Hai Maryam Amir,

      Saya telah email jawapan. Sila semak email anda yer.. 🙂

  20. kong lee ling /

    bolehkah email saya semua latihan itu? terima kasih

  21. LuqeLuke /

    Assalamualaikum cikgu, boleh emailkan saya jawapan semua topik. luqeluke@gmail.com . Terima kasih ye cikgu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge